Anasayfa­­­Takvim­SSS­Arama­Kayıt Ol­Üye Listesi­Kullanıcı Grupları­Giriş yap
Yeni Başlık GönderBu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz

Beyaz Rus Kaplanı: Vitali KUTUZOV
YazarMesaj
Redsun
◊Nereo Rocco◊
◊Nereo Rocco◊





Cinsiyet: Erkek
Yaş: 29
Kayıt: 22/12/07
Mesaj: 1524
Şehir: İstanbul
Meslek: Eğitimci
Favori Oyuncular: Savicevic, Baresi, Gullit, Hateley, Stroppa, Lentini, Massaro, Virdis



24/3/2008, 11:44 Sayfa başına dön



Merhabalar değerli "O Şimdi Nerede?" takipçileri,

Uzun zaman oldu görüşmeyeli. Araya hayli mesafe girdi. Son konuğumuz Dario Smoje'den bu yana epeyce bir zaman geçmiş gördüğüm kadarıyla. Bu süre zarfında esasen bir koşuşturmaca içerisindeydik. Yoğun iş ve okul tempolarımız, Milanımızın Calcio Serie A ve anamızın ligi Champions League'deki sancılı maceraları elimizi kolumuzu bağladı bir bakıma. Ama artık yeter diyoruz. Avrupa'ya erkenden havlu atmamız, Serie A'da sanki sırf heyecanlı olsun da maçlarımız izlensin tarzında yürütülen dengesiz içerikli garip 4.lük savaşımız ve pek çok şeyin yeniden kendi rutinine bağlanması bizlere, yolu Milanello sokaklarından geçen aslan parçalarımızın peşlerine itina ile düşme kutsal görevine artık dönebilmemizi müjdeliyordu bir bakıma.

Lafı uzatmanın anlamı yok. Dario Smoje sonrası kıblemizi bu kez kuzeye çeviriyoruz. Büyük Sovyet topraklarına. 1991'de Moskova'da orak çekiçli kızıl bayrak tam 74 yıl sonra bir gece yarısı Kremlin tepelerinden hızlı bir şekilde indirilirken yerine Deli Petroların, Korkunç İvanların kırmızılı beyazlı mavili kartallı Çarlık bayrağı göğe yükseliyordu. 17 federe devletten oluşan SSCB'den geriye kalan parçalardan bir tanesine ise Beyaz Rusya denmişti. Yani Belarus. İşte kahramanımız bu Moskova'nın batısındaki ülkeden geliyor, Beyaz Rusya'dan.

Alberto Zaccheroni'nin, mucizevi 1999 scudettosu sonrasında "e hadi ama artık biz Milan'ız, biraz da Avrupa'da yumruğumuzu vurmalıyız!" tarzında yükselen seslere değil yanıt vermek, sessiz bir şekilde "benden bu kadar kusura kalmayın" deyip yerini Signor Terim'e bırakması takımda ciddi bir hareketlenme yaşatmıştı. 2001/2002 sezonuna UEFA Kupası şampiyonu Sinyor Terim ile başlayan takımımız Şampiyonlar Ligine katılamadığı için soluğu UEFA Kupasında alacaktı. Sezon henüz başlamamıştı bile. 20 Eylül 2001'de takımımız ilk ciddi sınavını UEFA Kupası 1.tur maçında Beyaz Rusya deplasmanında BATE karşısında verecekti. Sinyor Terim karşılaşma öncesinde La Republica gazetesine şu yorumda bulunmuştu:

"Yeni Sacchi olacağım!

AC MILAN Teknik Direktörü Fatih Terim, La Repubblica'da yayımlanan demecinde takımında Arriggo Sacchi'nin yarattığı devri geri getirmek istediğini söyledi. 'Milan'a gevezelikle değil başarılarla geldim' diyen Terim, konuşmayı değil çalışmayı tercih ettiğini kaydetti"


Konuya geri dönelim. Bu karşılaşmada o dönem sadece Serie A maçlarında forma giyme sınırlılığı bulunan Ümit Davala yer almamıştır.

Bate karşısındaki maça şu 11'le çıkmıştık:

Abbiati, Maldini, Albertini, Shevchenko, Donati (Pirlo, 46), Javi Moreno, Contra (Gattuso, 28), Laursen, Roque Junior, Serginho, Brocchi (М.-А.Sarr, 83)

Dinamo Stadındaki karşılaşmadan 64'te Andriy Shevchenko ve 88'de Javi Moreno'nun golleri ile 0-2 galip ayrılıp bir bakıma işi ilk maçta bitirmiştik. Bu maçı daha o dönemler yeni kurulan TV8'in verdiğini ve neredeyse 0 görüntü kalitesi ve bol bol kesinti ile izlediğimi de bir not olarak düşeyim. BATE galibiyeti sonrası hali hazırdaki forvet sorunumuzu gidermek için bu takımda bize karşı da oldukça iyi oynamış olan Vitali Kutuzov ile giderme düşüncesi belirir Sinyor Terim'de. Ne de olsa kendisi bu tip yetenekli gençleri çok severdi.

Galliani, BATE karşılaşması sonrası hemen Kutuzov ile el sıkışır. Jose Mari'nin 3 aylık sakatlık döneminde olmasından ötürü Sheva-Pippo-Moreno'nun yanına bir 4.isim gerekmektedir. Çoğunluk o dönem Monaco'dan eski oyuncumuz Marco Simone'nin çağrılmasını beklerken bir an da Vitali Kutuzov 2001'de AC Milan'a apar topar ve sanki yeni bir Shevchenko edası ile getirilir. Beklentiler elbette büyüktür, ne de olsa bir maç bize karşı çok iyi oynamıştır ayrıca o senenin 15 gol ile Beyaz Rusya gol kralıdır Kutuzov (!). 1980 Pinsk doğumlu forvet sadece 2 karşılaşmada forma şansı yakalar AC Milan ile. Bu iki maçta da pek bir varlık gösteremez Kutuzov gol de atamaz. Sezon ortası gibi Jose Mari güzel bir dönüş yapar Sheva ile birlikte bizi o senenin trajik B.Dortmund yarıfinaline kadar götürürler UEFA Kupasında. Ancak Kutuzov için artık hayaller suya düşmüş ve yol görünmüştür.


Kutuzov'un oynadığı iki karşılaşmadan biri AS Roma karşısında...


Kutuzov'un bundan sonraki macerası yaklaşık 4 yıl kirada geçecek günlerdir. Öncesinde 2002/2003 sezonunda Sporting Lizbon'a gönderilir, 24 maçta 3 gol atar, ertesi sezon 2003/2004'te Avellino'ya gider 42 maçta 15 gol atar bu kez. 2004-2006 yılları arasında Sampdoria ile co-ownership duruma giren Kutuzov burada 62 maçta 7 gol atar. AC Milan ve Sampdoria kulüpleri bünyelerinde co-ownership olarak bulundurduğu Kutuzov'u 2007'de tüm hakları ile FC Parma'ya satarlar.Sadece 9 maç forma giyebilir Kutuzov burada da.

Vitali Kutuzov'un son durağı Serie B'dir. 2007-2008 sezonunda yazın Parma'dan Pisa'ya kiralanır.

Son bir kaç notla bu dosyamızı da kapatalım diyorum. Kutuzov AC Milan tarihinde önemli bir dönemin oyuncusu olmuştur. Fatih Terim ile birlikte yeniden yapılanan ve ofansif futbola öncelik veren ve tarihi 5 yıllık büyük başarıların geldiği 2002 öncesinin son isimsizlerinden Kutuzov. Belki o dönem kendini gösterememiş başarısız olmuştur ancak AC Milan o sene Dortmund'la yarıfinal oynayarak ve Şampiyonlar Ligine katılmaya hak kazanarak bir bakıma sonraki 5 yıldaki Avrupa ve dünya futbolundaki hegamonyasının ilk sinyallerini vermiştir. Süreç Sloven Liberec ön elemesi ile kaldığı yerden başlamış ve günümüze kadar gelmiştir.

Bu haftalık da bu kadar değerli takipçiler. Biraz geçmiş dedik hep birlikte...

Hepinize esenlikler ve kırmızı-siyah günler dileriz.

_________________
 
Redsun
◊Nereo Rocco◊
◊Nereo Rocco◊





Cinsiyet: Erkek
Yaş: 29
Kayıt: 22/12/07
Mesaj: 1524
Şehir: İstanbul
Meslek: Eğitimci
Favori Oyuncular: Savicevic, Baresi, Gullit, Hateley, Stroppa, Lentini, Massaro, Virdis



25/1/2009, 10:16 Sayfa başına dön

UFFICIALE: Bari, Kutuzov ha firmato
20.01.2009

Il Bari ha aquistato, in comproprietà, l'attaccante del Parma Vitalij Kutuzov (28). Il giocatore ha firmato con la società pugliese questo pomeriggio. Il bielorusso è stato portato in Italia dal Milan nel 2001 ed ha vestito anche le maglie di Avellino, Sampdoria e Pisa.


Resmi açıklama ile Bari oyuncusu olmuştur. Ownership pozisyonunda Parma ile anlaşma yapmış durumda Bari kulübü. Kutuzov'un AC Milan sonrası macerası devam ediyor...

_________________
 
 

Beyaz Rus Kaplanı: Vitali KUTUZOV


Mesajları göster:
Yeni Başlık Gönder   Bu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz


Forum Seçin:  

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz

Pano Güvenliği


2006-2010 © AC Milan Türkiye Bu sitenin AC Milan S.p.A ile herhangi bir bağlantısı yoktur. Türk AC Milan taraftar oluşum sitesidir.
Site içeriği izinsiz kullanılamaz. Tema: Cback Orion Style based on FI SubGrey Theme. Site tasarım-grafik-geliştirme: Redsun
Bu web sitesi en iyi 1024x768 ekran çözünürlüğünde ve Firefox 3.6 internet tarayıcısı ile görüntülenir.

www.acmilanturkiye.com | www.acmilanturkiye.net | www.acmilanturkiye.org